Tankar om näthatet mot Kevin Walker

Detta är en repost från min andra blogg

Jag blir arg, frustrerad och upprörd när jag läser allt näthat mot Kevin Walker. Hur i hela världen kan man hata en människa så mycket som man förmodligen inte ens känner?

 

Ända från början har det skrivits hat om Kevin. Det började med att TV4 tydligen ska ha förbestämt att han ska gå vidare vecka efter vecka. Att det inte spelar någon som helst roll om man röstar eller inte, för vidare går han ändå. Det mesta handlar säkert om avundsjuka, det är bara sådant som folk inte kan erkänna och spyr ut hat istället.

 

Foto: TV4.
 

Kevin Walker ÄR idol 2013. Kevin är överallt. Överallt i tidningar, sociala medier och på TV, vare sig han vill eller inte. 
Popularitet och kändisskap för med sig ”haters”, men allt hat mot Kevin har gått över styr. Hatet har utvecklats till mobbing!

 

Veckorna har gått och ”Kevinarmén”, som Kevins fans har blivit kallade för, har röstat honom vidare. 
Efter varje fredagsfinal läser man kommentarer som:

”Kevin borde åkt ut för längesen”

”Varför är Kevin fortfarande kvar?”

”Idol är en sångtävling, ingen skönhetstävling”

”Alla som röstar på Kevin är tondöva” och

”Han kan ju inte ens sjunga”
Vad har han gjort er?! Vad har ni för rätt att skriva ut allt detta hat?! Självklart får alla tycka som de vill, vi har trots allt yttrandefrihet i Sverige, MEN ska ni hata, gör det tyst! Kevin är bara människa, precis som er.

 

Det är inte hans fel att han gick och vann Idol 2013, det är INTE honom ni ska hata. Han har bara gjort vad han ska, samma som de andra idolerna gjort varje vecka. Precis vad programmet går ut på. 

 


Familjen Walker. Foto: Aftonbladet.

 

Det värsta började väl när skådespelaren Paul Walker dog. Det kom kommentarer som: 
”Döden tog fel Walker” och

”Jag blev glad för jag trodde Kevin Walker hade dött”.

HUR FAN kan man skriva något sånt? 
Tänk er vad hemskt för hans familj att läsa sådant om sin egen son/bror. Att okända människor vill att han ska dö. Jag kan inte ens föreställa mig. Hemskt för Kevin också såklart. 
Det Kevins hatare inte vet är att ju mer uppmärksamhet han får i media, desto mer röstar folk på honom. Och efter allt detta hat har även folk börjat sympatirösta på Kevin, för att visa alla hatare att de har gått för långt. 

 

Kevin är nog den starkaste personen jag vet. Att bara strunta i allt som skrivs och sägs och fortsätta med sin dröm. Fortsätta le som om ingenting hänt. Fortsätta vara samma underbara Kevin Walker.

 


Foto: Aftonbladet. 

Innan Idol hade Kevin aldrig sjungit inför en stor publik, han hade aldrig stått på en scen och aldrig använt medhörning. Han var verkligen inte i samma nivå som de andra elva. Han har gått från att vara en fotbollsspelare med ett musikintresse till att faktiskt kunna stå på en scen, ta publiken och göra det så bra att han fått flera tusentals fans (Walkiers). 
DET kallar jag verkligen utveckling. 


Kevin är absolut inte tävlingens bästa sångare, och det vet han. Man måste inte vara tävlingens bästa sångare för att kunna sjunga. Kevin kan sjunga. 
Kommentarerna som skrivs om att Kevin inte kan sjunga är så fel det bara kan bli.
Skulle juryn tagit vidare honom om han inte kunde sjunga? Nej.
Skulle de ta honom till topp 20 om han inte kunde sjunga? Nej. 

 

Idol är inte bara en sångtävling, det är en artisttävling. Det gäller att hitta en bra artist. En bra artist för mig är en som har utstrålning, en som syns och drar åt sig uppmärksamhet. En perfekt beskrivning på Kevin Walker.

 

 Foto: TV4. 
 

Varför vann Kevin Walker? 
Jag tror att det är mycket tack vare media som Kevin faktiskt vann. Även tack vare hans fotbollskarriär. Folk, som håller på AIK, röstade på honom för att han varit AIKare. Folk som gillar fotboll, som kanske inte följer idol, röstade på honom för att dom hört att han spelar fotboll. Andra som inte följt programmet röstade på honom, för att han är den enda de hört och läst något om, då måste han ju vara bra?!
Självklart även för att han har samlat på sig en STOR skala fans, riktiga fans, som verkligen älskar honom, stöttar honom och röstar på honom.
Det säger ju sig självt att ju mer uppmärksamhet han får desto fler röster får han också. 

 

Jag tycker verkligen att det var rätt person som vann. Allt hat som han har fått, men ändå kan han stå på benen. Och som jag skrev tidigare, han är en idol, han har "det". Utseende, utstrålning, charm och en hel skara fans.
Jag ser en perfekt utvecklingskurva hos Kevin Walker. 

 

Sluta ödsla tid på att hata, var glada för Kevins skull istället!!

 

Kommentarer
Postat av: Elsa Ohrås

Hej! Vilken fin blogg du har! Skulle bli så sjukt glad om du kollade och kanske till och med kommenterade lite på min också? :)<3

2013-12-07 @ 13:03:57
URL: http://ohras.blogg.se/
Postat av: Carruuu

fattar inte heller hur folk orkar... bra inlägg :-)

Svar: Inte jag heller! Tack så mycket.
parlplattekonst.blogg.se

2013-12-07 @ 14:31:20
URL: http://carruuu.nu/
Postat av: Vanja

Han vann för att han var snygg inte för att han kunde sjunga faktiskt :p

Svar: Haha jaa :D Det också :)
parlplattekonst.blogg.se

2013-12-27 @ 00:48:41
URL: http://vvanja.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...